Todor Todorov
Източник: iStock

Американският долар изгуби стабилността си в Понеделник и стойността му се срина срещу основните валути, като единствено еврото запази придобивката си. Ситуацията се разигра, заради засиленото напрежение в търговията между САЩ и Китай, като Китай реагира с понижаване на стойността на юана след новите американски мита върху китайския внос от миналата седмица. На долара не успя и да помогне и Индекса на мениджърите за покупките в непроизводствения сектор (ISM Non-manufactoring PMI), който се очакваше да се повиши с 0,4 пункта, но всъщност се срина с 1,4 пункта.

Друга жертва на търговската нестъбилност беше индексът Дау Джоунс. Както си спомняте от предишна статия, очаквахме финала на миналия месец, за да видим ще остане ли свещта над нивото от 27 000, но уви цената, на която затвори беше 26 800 долара и това допълнително подкопа сигурността му. Подкопа я до толкова, че при първия сигнал за слабост — в понеделник, цената се срина с 1000 долара. В следващите дни Дау успя да си възвърне стойността, но това ни показва, колко динамична е средата за търговия.

Новозеландският долар се срина в сряда в азиатската сесия след неочаквано намаляване на курса на новозеландската централна банка (RBNZ) от 50-базисни пункта, за да противодейства на въздействието на забавянето на икономическия растеж. Двойката австралийския долар също падна с помти 1% в очакване на, че Централната банка на Австралия ще последва с намаляване на основния лихвен процент.

Страховете подхранващи песимизма около паунд стърлинга, го накара да се понижи с почти 7% през последните три месеца, най-лошото представяне сред основните валути. През ноември Банката на Англия заяви, че валутата може да падне дори под 1 долар при анализ на възможните сценарии за Brexit. Вече има 30% вероятност Великобритания да напусне блока през октомври без споразумение за развод, показа проучване на Bloomberg сред 13 банки миналата седмица. Това е повече от три пъти нивото от подобна анкета през февруари. В последното проучване, стратезите назначиха само 15% вероятност да се постигне сделка до крайния срок.

Паундът може да се спадне с 10% при липса на сделка до 31 октомври, според експерти. Политически сътресения, които биха могли да настъпят, биха засилили шансовете на опозиционния лидер на Лейбъристката партия Джеръми Корбин да стане следващият премиер на САЩ, който може да види, че стерлингите намаляват до 1 долар.

Не забравяйте, че търгуването на новини, може да бъде, както опасно, така и недоходоносно. За това трябва да познавате добре, условията които вашият брокер предоставя и най-вече да изградите солидна основа, за да оцените правилно, кога трябва да влезете на пазара.

Без нужните познания в техническия анализ, фундаменталният ще бъде чисто и просто хазарт. За щастие Global Academy Place може да ви осигури точно това, както и по-дълбоки познания в анализа на новини. Това което е необходимо, е да си готов винаги да се учиш, усъвършенстваш и рискуваш.

Ако искате да навлезете в света на трейдинга и да се възползвате от възможностите, които пазарът предлага, запишете се за следващо наше обучение и запазете мястото си сега ТУК.SOURCE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here